ACTIVITĂȚI DE CERCETARE & DEZVOLTARE

Operațiunile de cercetare și dezvoltare includ elaborarea, dezvoltarea analitică, studii clinice și procedurile de autorizare de comercializare. Aceste operațiuni sunt efectuate de către oamenii de știință de specialitate. Gidurile
cGLP, cGMP, cGCP, cele internaționale și naționale, precum și reglementările sunt urmate în timpul studiilor de dezvoltare.

  • T.C. Ministry of Health
  • ICH (International Conference on Harmonization)
  • EMEA (European Medicines Agency)
  • FDA (Food and Drug Administration)

Forme farmaceutice diferite (comprimate, comprimate filmate, tablete cu eliberare modificată, capsule, plicuri, suspensie, sirop, gel, cremă, loțiune etc.) sunt dezvoltate în Centrul R&D. Producția pilot de aceste forme de dozare, trec procesul de validare și  studii scale-up în condiții cGMP.

     

Centrul  de cercetare și dezvoltare este dedicat îndeplinirii tuturor sarcinilor de dezvoltare a formulelor și proiectelor cu cele mai actuale abordări, în termeni de știință și de reglementări. Acesta dispune de dotări adecvate, personal calificat pentru dezvoltarea farmaceutică și de analiză, validare și aprobare. Departamentul are înregistrări de succes în lansarea de noi produse.

În scopul de a îmbunătăți eficiența în cercetare și dezvoltare, co-operarea internațională și națională (cum ar fi, universitățile turcești, TUBITAK, consultanți de R&D) este efectuată. Bilim Pharmaceuticals a dezvoltat mai multe produse farmaceutice pentru partenerii internaționali.

Bilim urmărește evoluțiile actuale în tehnologie, producție și analize, în scopul de a crește eficiența în operațiunile de cercetare și dezvoltare și investește pe aceste tehnologii. Tehnologiile informaționale sunt utilizate pe scară largă pentru a facilita studiile de cercetare și dezvoltare.

Studii de stabilitate sunt efectuate în conformitate cu prevederile Ministerului Turc de Sănătate și  giduri ICH. Prin acestea, calitatea, siguranța și eficacitatea produsului sunt asigurate pe durata întregului ciclu ”de viață” al produsului.