DESPRE BILIM

Bilim Pharmaceuticals, în conformitate cu misiunea sa, acordă o importanță sporită oamenilor și sănății umane; adoptă calitatea ca o filosofie a vieții; folosește tehnologii avansate; produce la standarde internaționale; elaborează produse accesibile; este orientată spre client și deschisă la dezvoltare continuă.

Fondată în 1953, Bilim Pharmaceuticals este o companie cu 100% capital turcesc care produce și comercializează produse farmaceutice strategic importante. Clasată pe locul 3 din 300 întreprinderi din industria farmaceutică turcească, Bilim Pharmaceuticals continuă să creasca cu o rată mai mare decît rata de creștere a pieței. Bilim Pharmaceuticals efectuează acivitățile sale de producere la două uzine separate. Aprobat de Ministerul Sănătății German, Bilim Çerkezköy este una din principalele uzine producătoare de antibiotice. Aprobat de Ministerul Sănătății Britanic, Bilim Gebze este cea mai inovativă și non-poluantă uzină cu producție farmaceutică. Bilim Pharmaceuticals deține cel mai mare R&D centru din industria farmaceutică turcescă, cu un laborator cu suprafața 4500 m2, unde își dezvoltă produsele noi, astfel contribuind semnificativ la economia turcească. Exportînd în 50 de țări, Bilim Pharmaceuticals are reprezentanțe în Moldova, Georgia, Bosnia și Herțegovina și Albania. Activînd într-un sector sensibil, care este în legătură directă cu sănătatea umană, Bilim Pharmaceuticals oferă prioritate calității și respectă generațiile viitoare ca parte a valorilor corporative.

Avansare constantă

      Fiind într-o continuă dezvoltare, Bilim Pharmaceuticals asigură o evoluție constantă. În industria farmaceutică turcească, care în 2012 atinge 14.4 miliarde TL, Bilim Pharmaceuticals este a treia companie cu 4.9% din piață. Ca număr de cutii comercializate pe piață, în 2012, Bilim Pharmaceuticals s-a clasat pe locul 3, comercializînd 109.9 milioane de cutii. Finisînd anul pe poziţia a doua, ca preferințe în prescripții, producția Bilim Pharmaceuticals a fost aleasă în 7.1 din fiecare 100 de prescripții. Încă de la fondare, scopul companiei a fost de a fi un jucător eficient nu numai în Turcia, ci și pe piețile internaționale; acum Bilim Pharmaceuticals exportă în 52 de țări și planifică în anii următori să intre și pe alte două pieţi - americană și europeană.

Bilim Pharmaceuticals a fost una din cele 5 companii care au generat cel mai mare rulaj în cele 3 din 5 segmente (antibiotice, sistemul respirator, sistemul osteo-muscular), deținînd 198 de medicamente licențiate pe piață.

Orientarea către client

”Orientarea către client” este parte a strategiei companiei Bilim Pharmaceuticals în producerea și comercializarea produselor. Avînd diferite echipe cu mai mult de 1200 de angajați, Bilim Pharmaceuticals efectuează activitățile sale de marketing și de comercializare în 11 locații diferite a Turciei. Performanțele echipelor sunt evaluate fiecare al doilea an prin studiu de satisfacție a clienților. Clasîndu-se printre cele două companii de top pe piata farmaceutică turcească și avînd ca scop, pînă la finele anului 2014,  atingerea numărului cel mai înalt în export de producție locală de medicamente, Bilim Pharmaceuticals alocă aproape 5% din buget în investițiile R&D.      


Importanța elaborării și dezvoltării producției de noi preparate

      Bilim Pharmaceuticals R&D centru este unul din cele mai mari R&D centre ale industriei farmaceutice turcești, cu un laborator cu suprafața de 4500 m2. Centrul R&D este echipat cu tehnologie state-of-the-art, astfel depunînd eforturi prin mijloace tehnologice de laborator, prin automatizarea datelor de laborator și producerea de loturi pilot la standarde FDA. Înființat cu investiții în sumă de 15 milioane $, centrul R&D se mîndrește cu un enorm laborator în industria farmaceutică turcească. În incinta centrului, unde sunt angajați 110 savanți, se pregătește, pentru a fi lansată pe piață, versiunea generică a medicamentelor, ar căror patent este expirat.

Centrul este echipat cu 220 echipamente state-of-art.

Uzinele

Bilim Pharmaceuticals îşi desfăşoară activitățile sale de producere la două uzine separate în Çerkezköy și Gebze care sunt proiectate conform cGMP. Aprobată de Ministerul de Sanătate German, uzina Bilim Çerkezköy, suprafața căreia este de 9250 m2, a fost lansată în 1998.      
      Cu invistiții de 120 milioane €, Bilim Gebze cu o suprafață de 51500 m2, este cea mai mare uzină farmaceutică din Turcia. Avînd 17% din volumul total de producție a industriei farmaceutice, cu o capacitate de producție de 250 milioane de cutii pe an, Bilim Gebze, deasemenea una din cele mai mari uzine din Europa, a fost proiectată și construită conform standardelor americane FDA.


Responsabilitatea corporativă

Avînd în vedere impactul social, economic și de mediu, deasemenea responsabilitățile pentru părțile interesate,  Bilim Pharmaceuticals crede în durabilitatea serviciilor cu o abordare de management de etică, transparență și răspundere, care este parte indispensabilă de abordare de business și cultură corporativă.      


Angajații Bilim Pharmaceuticals: O parte a soluției

       Bilim Pharmaceuticals Community Volunteers este o platformă care, cu suportul Bilim Pharmaceuticals in 2005, a fost înființată de către funcționarii voluntari, care se împart cu competențele sale individuale, cunoștințele intelectuale, timp, efort și experiență cu cei care au nevoie ”cu scopul de a fi o parte a soluției”. Începînd cu 2011, platforma cu 1043 membri activi, funcționează în 11 orașe a Turciei cu 20 de echipe diferite.

Fiecare an, voluntarii pregătesc proiecte, și acele care sunt aprobate de către administrație sunt puse în practică cu suportul voluntar al familiilor angajaților Bilim Pharmaceuticals și a părților interesate. Voluntarii au efectuat 248 de evenimente în cadrul la 9 proiecte diferite, reușind să impresioneze mai mult de 31000 de copii și tineri.

Pioneri în calitate

Este prima companie națională care, în 2004, a primit premiul ”EFQM Competency Approval in Excellence” acordat de către Asociația Europeană de Calitate, Bilim Pharmaceuticals, în 2006, deasemenea a primit și premiul ”The National Quality Grand Prize” și în 2010 ”Award of Continuity in Excellence” (cel mai prestigios premiu oferit in Turcia care recunoaște eforturile la Excellence Model), care este o parte a TÜSİAD (The Turkish Industrialists' and Businessmen's Association) și KalDer (Turkish Society for Quality).      

În 2011, Bilim Pharmaceuticals este prima companie farmaceutică care a fost considerată vrednică pentru EFQM Excellence Award, premiul care nici o companie din Europa nu a primit în ultimii trei ani. La fel, Bilim Pharmaceuticals a fost prima companie cu meritul de Achevement Prizes în patru categorii diferite.
Aceste premii sunt primele și unicele premii primite vreodată în sectorul farmaceutic turcesc. Acționînd conform principiului de calitate în toate operațiunile sale, din 1998, Bilim Pharmaceuticals și-a efectuat activitățile în cadrul EFQM Excellence Model, care este un model de instituționalizare și management, avînd ca scop satisfacerea tuturor părților interesate. Astfel, compania are scopul de a obține rezultate care satisfac clienții, angajații și comuitatea, precum și scopul de a fi ”pioner” în calitate.